Ali je potreba po visokem zaščitnem faktorju spomladi nujna?

14/05/2023

Ja.

Ne glede na to, da je izpostavitev UV sevanju nujno potrebno za kemične procese v našem organizmu, je treba biti previden pri sončenju.

Melanin se v koži ob izpostavitvi UV žarkov aktivira in zato postanejo naše kože čez čas porjavele. Vendar pa je treba poudariti, da je koža po zimi bleda in izredno občutljiva ter zato tudi bolj nagnjena k opeklinam (definicija površinske opekline je sončna opeklina, ki pordi povrhnjico).

Vsi se radi nastavimo prvim toplim majskim sončnim žarkom, ampak je prav, da svojo kožo takrat najbolje zaščitimo, saj je najbolj dovzetna za poškodbe povrhnjice in dermisa. Kaj pa se dogaja v plasteh kože?

V povrhnjici UVB žarki povzročajo rdečico, vnetje, ki pospešuje razgradnjo kolagena. Za omejitev vnetja se je poleg sončne kreme z visokim zaščitnim faktorjem dobro poslužiti tudi nekaterih prehranskih dodatkov kot so npr. C vitamin, Omega kisline, Zn, kolagen. Izredno pomembna je nega za obnovitev povrhnjice z vlažilnimi in lipidnimi elementi. Primerne izdelke najdete v Lepotarium trgovini.

V dermisu pa UVA žarki povzročajo škodo na celični ravni. Ravno UVA žarki so tisti, ki se jih moramo najbolj bati, saj so odgovorni za mutacije DNK, ki lahko posledično vodijo h kožnemu raku. Posežimo po kremah z vsebnostjo antioksidantov, saj ti ščitijo kožo pred prostimi radikali, ki uničujejo celice.

Velika večina sončnih krem že ima UVA in UVB filtre, bolj napredne kreme pa vsebujejo še HEV filter, IR filter, širokospektralno zaščito pred vidno svetlobo, dodane antioksidante in encime, ki popravljajo že nastalo škodo na celicah. Tudi take kreme najdete tudi v Lepotarium trgovini.

Naj bo sončenje pametno, lepota in mladost kože pa daljša.

Ostale objave

NOVO! Nekirurški lifting z radiofrekvenco

NOVO! Nekirurški lifting z radiofrekvenco

Radiofrekvenca je postopek pomlajevanja kože, pri katerem se sprosti temperatura 42°C, ki omogaoča krčenje kolagenskih vlaken in s tem povzroči takojšen lifting kože. Namenjena je predvsem za pospešeno izgradnjo kolagena v koži, kar je zelo pomembno. Koža namreč po...

read more
AKCIJA DO 20.3.23 – Zimska nega kože v salonu

AKCIJA DO 20.3.23 – Zimska nega kože v salonu

AQUAPEEL INNOFACIAL + VLAŽILNA NEGA 120€ AQUAPEEL  INNOFACIAL + ANTIAGE NEGA 160€ Ne veste, kaj je narobe z vašo kožo, pa vse delate tako kot je treba? Zaradi pomanjkanja vlage v okolju ima koža težave z ohranjanjem idealnih razmer za zaščito in obnovo. Glavne...

read more
Novoletni paketi za konec leta 2022 so že na voljo

Novoletni paketi za konec leta 2022 so že na voljo

Novo v trgovini Zase in za vaše najdražje lahko izbirate med novoletnimi  in promocijskimi paketi, ki bodo nadeli nasmeh na obraz vseh ljubiteljev Sothys in Elemis kozmetike. Sothys Advent Calendar 2022 Sothys Energie duo Sothys Secrets duo Sothys Nutritive duo Sothys...

read more

Odpiralni čas

PON, SRE 7.00-15.00

TOR, ČET 12.00-20.00

PET izmenično

Storitve izven delovnega časa so po dogovoru.