Nega obraza

OSNOVNA NEGA OBRAZA

Koža je kot prstni odtis. Tako zelo podobna drugim, pa vendar tako posebna. Pri svojem delu uporabljam svetovno priznano francosko znamko kozmetike Sothys, ki je prisotna le v najboljših svetovnih wellnessih in slovensko Aikon, ki je strokovnjak za nego vseh vrst problematik kož in je sinonim za nego vnetih in občutljivih kož.

Nege izvajam po enotnem postopku – površinsko čiščenje, globinsko čiščenje, piling, masaža obraza, vratu, dekolteja in zatilja, maska. Uporaba proizvodov je odvisna od stanja kože. 

Z obraznimi negami poskrbim za lepoto in zdravje:

 • aknaste in nečiste kože,
 • mastne kože z razširjenimi porami,
 • preobčutljive kože s poškodbo bariere,
 • rozaceo,
 • rdečico in k vnetju nagnjeno kožo,
 • izsušeno in dehidrirano koža,
 • zrelih kož z gubami,
 • mlajših kož kot preventiva proti prehitremu staranju.

KOMBINACIJE NEG OBRAZA

Za doseganje vidnih sprememb na koži ni več dovolj le nanašanje negovalnih proizvodov. Velikokrat je za to potrebno kombiniranje različnih tehnik. V ta namen za vsako stranko posebej prilagodim nego in določim kombinacijo, ki bo v tistem času najprimernejša za kožo in ki bo dala najboljše rezultate.

NEGA OBRAZA Z APARATOM AQUAPEEL INNOFACIAL

InnoFacial postopek lahko aktivno vpliva na različno kožno problematiko istočasno, vključno z aknami, drobnimi gubicami, hiperpigmentacijo, neenakomernim tenom in zamašenimi porami.

InnoFacial nego priporočamo tistim strankam, ki si želijo izboljšati teksturo in kvaliteto kože ter odstraniti manjše površinske nepravilnosti. InnoFacial tretma je hiter, brezbolečinski in varen za vse tipe kož. Ne samo, da vam s postopkom zagotovimo čiščenje, eksfoliacijo in ekstrakcijo, temveč tudi hkrati aktivno prepojimo novo odkrito kožo.

Je edini vlažilni dermo-abrazijski postopek, ki pri svojem delovanju združuje 3 visoko koncentrirane aktivne serume, ki jih prilagajamo glede na različne tipe kož in kožno problematiko. Tkivu dovaja kemijske elemente potrebne za razgradnjo odmrle povrhnjice, keratina, sebuma, toksinov in ostale nesnage, ki se nahaja na površju kože in v porah. Istočasno kot se izvajajo različni kemijski procesi v dermisu in epidermisu , vacuum posrka vase tudi ves razkroj, ki je nastal pri mehanskem brušenju nepravilnosti na obrazu in vratu s pomočjo vrtljive hibridne glave.

Postopek je popolnoma varen tudi za občutljive, tanke in kuperozne kože.

OPTIMALNE REŠITVE ZA VSAK PROBLEM

Prilagodljiv InnoFacial tretma je tretiran z optimalnim prilagajanjem različnih serumov in količini le-teh, da vaša koža dobi izključno le tisto kar potrebuje. Vsak od 3 InnoFacial serumov ima različne specifične krepitvene lastnosti, ki so prilagojeni glede na različna kožna stanja in njihovo problematiko.

Glavni eksfoliant InnoFacial tretmaja je IS1 serum, ki z multifunkcijskim koktejlom na bazi mlečne in glikolne kisline skupaj z encimom papaje, citrusov, eukaliptusa in nageljnovih žbic aktivno odstrani staro in poškodovano povrhnjico, sebum, odvečen keratin, toksine in ostalo nesnago s kože. Soli mlečne kisline, proteini, encimi in vitamin iz skupine B poskrbijo za povečanje luščenja rožene plasti, prodirajo v žleze lojnice, nižajo pH kože in zmanjšajo tvorbo maščobnih kislin. Z IS1 serumom tako stimuliramo sintezo ceramidov, pospešimo ekstrakcijo lipidov iz kože, izboljšujemo barierno funkcijo, krepimo in osvežimo kožo.

Aktivator celotnega procesa je IS2 serum, ki je primeren za aknasto in mastno kožo. S svojo edinstveno patentirano formulo v kombinaciji s salicilno kislino aktivno odstrani umazanijo, maščobe in nečistoče s površine kože ter poskrbi za aktivno ekstrakcijo črnih in belih ogrcev. Z aktivnimi učinkovinami kot so peptidi, mineralne soli, aloe vera, med, kafra, hidroksiceluloza, vitamini A, C, E, B, B2 in B3, NMF faktor pa lahko aktivno vplivamo in izboljšujemo različna stanja rozaceje, psoriaze, srbečice in aknaste kože. Delujemo protivnetno in pospešuje čiščenje, pomirjamo razdraženost ter pospešujemo celjenje in omogočamo hidratacijo rožene plasti.

Glavni graditelj je IS3 serum, ki je odgovoren za izboljšanje elastičnosti in napetosti kože ter zmanjšanje obraznih linij in gubic. Aktivni kompleks je fokusiran na stimulacijo fibroblasta, ki proizvaja elastin in kolagen, kar pripomore h gladkosti in čvrstosti kože. Vključen belilni kompleks se priporoča za izenačitev neenakomernega tena, zmanjšanje hiperpigmentacije in pigmentnih madežev. V naše serume so dodani tudi vlažilci (glicerol, glikol, hialuronska kislina) kot tudi naravni vlažilni faktorji, ki zagotavljajo polnost in vlago v koži. Raznolik vitaminski koktejl aktivnih antioksidantov je odgovorna za uničenje prostih radikalov ter zaščito in odpornost vaše kože.

MLADI OBOŽUJEJO INNOFACIAL TRETMA 

Dejstvo je, da ima danes 40% najstnikov neko vrsto aken, ta problem pa se kaže tudi pri odraslih. Z InnoFacial postopkom lahko pomagamo različnim stanjem aknaste kože, mastne, problematične kože ter problematiki na T-področju. S postopkom InnoFacial odstranimo staro povrhnjico, sebum, loj iz por, črne in bele ogrce ter bakterijsko vnetje, če je prisotno. Aktivno prodiramo v žleze lojnice in uravnavamo njihovo delovanje, zmanjšujemo tvorbo maščobnih kislin, pomirjamo razdraženost, delujemo protivnetno, razkužujemo in pospešujemo celjenje. Celoten postopek se izvaja s pomočjo InnoFacial hibridne ročke, ki kožo očisti popolnoma neboleče in hitro. Ves razkroj s pomočjo A-HA in B-HA kislin ter aknasta vnetja se nemudoma odstranijo iz kože s pomočjo vacuuma, tako da ni bojazni za prenos le-teh. Starši brez skrbi, saj je nega izredno varna in ne povzroča alergij in iritacij. 

ENKRAT MESEČNO

Kot vsaka nega, se tudi nega z InnoFacial ponavlja enkrat mesečno kot del vzdrževanja stanja kože, vendar pa se pri specifičnih problematikah, kot so akne, rozacea, dermatitis, gube in zmanjšan tonus kože, nega ponovi 3 do 5× v razmaku enega tedna, nato le enkrat mesečno za vzdrževanje

RADIOFREKVENCA

Radiofrekvenca je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do krčenja kolagenskih vlaken in obenem stimulira fibroblaste, ki so odgovorni za proizvodnjo novega kolagena. To revolucionarno odkritje moči radiofrekvence na področju estetske kozmetike, kjer brez invazivnih metod dosežemo izjemne rezultate, je privedlo do tega, da je zdaj vidno pomlajevanje kože možno tudi v kozmetičnih salonih.

Radiofrekvenčno delovanje omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, kjer se nahajajo kolagenska vlakna, brez posebne bolečine. Pomembno je, da je temperatura dosežena v globinskih slojih višja od temperature na površini kože (od 40 do 42,5˚C). Pri nastali toploti se pospešuje metabolizem, aktivira se fibroblaste in tvorba novega kolagena. Zaradi tega lahko radiofrekvenčno nego, ki deluje v globini, kombiniramo z ostalimi negami, ki delujejo površinsko.

Kontraindikacije:

Zaradi povišanja temperature se RF ne izvaja na kožah, ki imajo izrazite kapilare in z rozaceo. Vsekakor ne želimo dodatno obremeniti že tako ranljive kože.

Botox in filerji so občutljivi na toploto in se lahko zgodi, da jih RF tok (hitreje) razgradi. Za dvig spodnjega dela obraza in vratu, kjer se praviloma filierji in botox ne uporabljata, se RF lahko izvaja.

Zaradi prehajanja toka preko tkiva so kontraidicirani tudi srčni spodbujevalnik in veliki metalni vsadki.

Možni stranski učinki:

– povečana rdečica, ki hitro izgine

– kovinski okus v ustih

Pogostost izvajanja RF:

Nega se izvaja 1× mesečno. Ker se kolagen tvori počasi, je potreben čas, da se le-ta ustvari. Priporočenih je 3 do 6 neg, učinek traja do enega leta. Kako dolgo bo res učinek držal, je odvisno od vaše kakovosti življenja.

Priporočeno je, da se kakšno uro pred nego spije tekočino (vodo, čaj, kolagenski napitek).

Za podaljšanje efekta RF nege se priporočajo prehranska dopolnila (C vitamin, kolagenski pripravki, Q10, Omega 3 in 6 maščobne kisline).

MICRONEEDLING

Microneedling (v ceniku je označen kot I. in II.) je sodobna terapija, kjer se s pomočjo posebnega aparata in sterilnih mikro iglic, ki prodrejo v povrhnjico in dermis, povzročijo kontrolirano poškodbo kože, ki sproži proces celjenja in s tem proizvodnjo novega, boljšega kolagena in naravno regeneracijo kože. Poveča se gostota, kvaliteta, debelina, elastičnost in prekrvavitev kože.

Je odlična terapija pri naslednjih stanjih ali problematikah:

 • mimične in globoke gube,
 • slabša čvrstost kože,
 • brazgotine po aknah,
 • brazgotine po operacijah in opeklinah,
 • strije,
 • neenakomerna površina kože.

 

Rezultati in pogostost izvajanja microneedlinga:

Učinek je odvisen od stanja vsakega posameznika, dela telesa in indikacije. Včasih so spremembe vidne že po prvem obisku, vsekakor pa je za izboljšanje potrebno narediti 4 do 6 terapij, po katerih vidimo precejšnje spremembe.

Terapije se izvajajo po prilagojenih intervalih glede na vaše stanje kože in intenzivnost microneedling terapije, običajno na dva tedna.

Učinek je dolgotrajen, vendar je zaradi staranja kože terapije potrebno ponavljati, če želimo ohraniti lep izgled.

Pred posegom:

Pred microneedlingom priporočam, da:

 • se 72 ur pred samo terapijo izogibate retinolnim in kislinskim pripravkom,
 • se ne izpostavljate soncu vsaj 3 dni pred terapijo,
 • 12 ur pred izvedbo ne jemljete zdravil za avtoimunost, zdravil za redčenje krvi ter antiinflamatornih zdravil,
 • se na dan terapije odpoveste make-upu.

Stanje kože po microneedlingu:

Po terapiji je prisoten eritem oziroma rdečica, ki je lahko prisotna od 4 – 48 ur po postopku, odvisno od občutljivosti kože.

Koža je lahko občutljiva na dotik, prisoten je lahko občutek pikanja, zbadanja, občutek vročine in zategovanje, kot bi nas opeklo sonce. Tri do sedem dni po sami terapiji lahko opazimo povečano luščenje kože, po 7 do 10 dneh pa je koža v normalnem stanju.

Domača nega kože:

Zelo pomembna je pri doseganju čim boljših rezultatov.

Prvih 24 ur po terapiji se na kožo ne daje nič. V primeru, da je prisotna močna rdečica, priporočam hlajenje z mrzlimi obkladki in blaženje občutka suhosti s fiziološko raztopino.

Naslednje 3 dni kožo negujemo s serumi in kremami, ki pospešujejo regeneracijo in pomirjajo kožo.

Vse naslednje dni do prihodnje terapije lahko uporabljate kreme, ki jih imate v svoji rutini. Previdnost je le pri močnih aktivnih sestavinah kot sta retinol in čisti C vitamin – 3 dni pred microneedlingom jih morate nehati uporabljati.

Posebnosti pri osebah s fillerji in botoxom:

Microneedling je primeren tudi za osebe, ki hodijo na botox in fillerje. Posebnost obiskov microneedlinga pri teh osebah je:

– BOTOX – po injiciranju je potrebno počakati 3 mesece, nato se lahko microneedling izvaja na 14 dni, priporočeno je 4 do 6 neg

– FILLER – najprej 4 do 6 neg na 14 dni, potem injiciranje

 

Microneedling (v ceniku je označen kot III.), ki za sabo NE pusti pikčaste krvavitve, je namenjen bistvenemu izboljšanju mikroreliefa kože. Ob samem postopku microneedlinga se dodajajo visoko koncentrirani serumi, ki sprožijo reakcije v koži, ki delujejo na gladkost, hiperpigmentacije, gube in čvrstost. Po končani negi se nanese maska, ki zmanjša rdečico.

Po tej negi je priporočeno, da se naslednji dan izogibate soncu, lahko pa že nanašate proizvode na kožo, ki jo pomirjajo, obnavljajo in ščitijo. Po treh dneh lahko nadaljujete z bolj intenzivnimi proizvodi. 

 

Kontraindikacije:

Microneedling ni primeren za osebe, ki imajo aktivne akne, herpes (aktivna oblika), rosaceo, dermatoze, alergijo na kovino (nikelj – iglice), motnjo strjevanja krvi, diabetes, avtoimune bolezni kože, nagnjenost h keloidnim brazgotinam in slabo ožilje.

Odpiralni čas

PON, SRE 7.00-15.00

TOR, ČET 12.00-20.00

PET izmenično

Storitve izven delovnega časa so po dogovoru.