Nega obraza

KLASIČNA NEGA OBRAZA

Koža je kot prstni odtis. Tako zelo podobna drugim, pa vendar tako posebna. Pri svojem delu uporabljam svetovno priznano francosko znamko kozmetike Sothys, ki je prisotna le v najboljših svetovnih wellnessih in slovensko Aikon, ki je strokovnjak za nego vseh vrst problematik kož in je sinonim za nego vnetih in občutljivih kož.

Nege izvajam po enotnem postopku – površinsko čiščenje, globinsko čiščenje, piling, masaža obraza, vratu, dekolteja in zatilja, maska. Uporaba proizvodov je odvisna od stanja kože. 

Z obraznimi negami poskrbim za lepoto in zdravje:

  • aknaste in nečiste kože,
  • mastne kože z razširjenimi porami,
  • preobčutljive kože s poškodbo bariere,
  • rozaceo,
  • rdečico in k vnetju nagnjeno kožo,
  • izsušeno in dehidrirano koža,
  • kože z neenakomernim tenom (hiperpigmentacije),
  • zrelih kož z gubami,
  • mlajših kož kot preventiva proti prehitremu staranju.

NEGA OBRAZA Z APARATOM AQUAPEEL INNOFACIAL

InnoFacial postopek lahko aktivno vpliva na različno kožno problematiko istočasno, vključno z aknami, drobnimi gubicami, hiperpigmentacijo, neenakomernim tenom in zamašenimi porami.

InnoFacial nego priporočamo tistim strankam, ki si želijo izboljšati teksturo in kvaliteto kože ter odstraniti manjše površinske nepravilnosti. InnoFacial tretma je hiter, brezbolečinski in varen za vse tipe kož. Ne samo, da vam s postopkom zagotovimo čiščenje, eksfoliacijo in ekstrakcijo, temveč tudi hkrati aktivno prepojimo novo odkrito kožo.

Je edini vlažilni dermo-abrazijski postopek, ki pri svojem delovanju združuje 3 visoko koncentrirane aktivne serume, ki jih prilagajamo glede na različne tipe kož in kožno problematiko. Tkivu dovaja kemijske elemente potrebne za razgradnjo odmrle povrhnjice, keratina, sebuma, toksinov in ostale nesnage, ki se nahaja na površju kože in v porah. Istočasno kot se izvajajo različni kemijski procesi v dermisu in epidermisu , vacuum posrka vase tudi ves razkroj, ki je nastal pri mehanskem brušenju nepravilnosti na obrazu in vratu s pomočjo vrtljive hibridne glave.

Postopek je popolnoma varen tudi za občutljive, tanke in kuperozne kože.

OPTIMALNE REŠITVE ZA VSAK PROBLEM

Prilagodljiv InnoFacial tretma je tretiran z optimalnim prilagajanjem različnih serumov in količini le-teh, da vaša koža dobi izključno le tisto kar potrebuje. Vsak od 3 InnoFacial serumov ima različne specifične krepitvene lastnosti, ki so prilagojeni glede na različna kožna stanja in njihovo problematiko.

Glavni eksfoliant InnoFacial tretmaja je IS1 serum, ki z multifunkcijskim koktejlom na bazi mlečne in glikolne kisline skupaj z encimom papaje, citrusov, eukaliptusa in nageljnovih žbic aktivno odstrani staro in poškodovano povrhnjico, sebum, odvečen keratin, toksine in ostalo nesnago s kože. Soli mlečne kisline, proteini, encimi in vitamin iz skupine B poskrbijo za povečanje luščenja rožene plasti, prodirajo v žleze lojnice, nižajo pH kože in zmanjšajo tvorbo maščobnih kislin. Z IS1 serumom tako stimuliramo sintezo ceramidov, pospešimo ekstrakcijo lipidov iz kože, izboljšujemo barierno funkcijo, krepimo in osvežimo kožo.

Aktivator celotnega procesa je IS2 serum, ki je primeren za aknasto in mastno kožo. S svojo edinstveno patentirano formulo v kombinaciji s salicilno kislino aktivno odstrani umazanijo, maščobe in nečistoče s površine kože ter poskrbi za aktivno ekstrakcijo črnih in belih ogrcev. Z aktivnimi učinkovinami kot so peptidi, mineralne soli, aloe vera, med, kafra, hidroksiceluloza, vitamini A, C, E, B, B2 in B3, NMF faktor pa lahko aktivno vplivamo in izboljšujemo različna stanja rozaceje, psoriaze, srbečice in aknaste kože. Delujemo protivnetno in pospešuje čiščenje, pomirjamo razdraženost ter pospešujemo celjenje in omogočamo hidratacijo rožene plasti.

Glavni graditelj je IS3 serum, ki je odgovoren za izboljšanje elastičnosti in napetosti kože ter zmanjšanje obraznih linij in gubic. Aktivni kompleks je fokusiran na stimulacijo fibroblasta, ki proizvaja elastin in kolagen, kar pripomore h gladkosti in čvrstosti kože. Vključen belilni kompleks se priporoča za izenačitev neenakomernega tena, zmanjšanje hiperpigmentacije in pigmentnih madežev. V naše serume so dodani tudi vlažilci (glicerol, glikol, hialuronska kislina) kot tudi naravni vlažilni faktorji, ki zagotavljajo polnost in vlago v koži. Raznolik vitaminski koktejl aktivnih antioksidantov je odgovorna za uničenje prostih radikalov ter zaščito in odpornost vaše kože.

MLADI OBOŽUJEJO INNOFACIAL TRETMA 

Dejstvo je, da ima danes 40% najstnikov neko vrsto aken, ta problem pa se kaže tudi pri odraslih. Z InnoFacial postopkom lahko pomagamo različnim stanjem aknaste kože, mastne, problematične kože ter problematiki na T-področju. S postopkom InnoFacial odstranimo staro povrhnjico, sebum, loj iz por, črne in bele ogrce ter bakterijsko vnetje, če je prisotno. Aktivno prodiramo v žleze lojnice in uravnavamo njihovo delovanje, zmanjšujemo tvorbo maščobnih kislin, pomirjamo razdraženost, delujemo protivnetno, razkužujemo in pospešujemo celjenje. Celoten postopek se izvaja s pomočjo InnoFacial hibridne ročke, ki kožo očisti popolnoma neboleče in hitro. Ves razkroj s pomočjo A-HA in B-HA kislin ter aknasta vnetja se nemudoma odstranijo iz kože s pomočjo vacuuma, tako da ni bojazni za prenos le-teh. Starši brez skrbi, saj je nega izredno varna in ne povzroča alergij in iritacij. 

ENKRAT MESEČNO

Kot vsaka nega, se tudi nega z InnoFacial ponavlja enkrat mesečno kot del vzdrževanja stanja kože, vendar pa se pri specifičnih problematikah, kot so akne, rozacea, dermatitis, gube in zmanjšan tonus kože, nega ponovi 3 do 5× v razmaku enega tedna, nato le enkrat mesečno za vzdrževanje

RADIOFREKVENCA

Radiofrekvenca je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do krčenja kolagenskih vlaken in obenem stimulira fibroblaste, ki so odgovorni za proizvodnjo novega kolagena. To revolucionarno odkritje moči radiofrekvence na področju estetske kozmetike, kjer brez invazivnih metod dosežemo izjemne rezultate, je privedlo do tega, da je zdaj vidno pomlajevanje kože možno tudi v kozmetičnih salonih.

Radiofrekvenčno delovanje omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, kjer se nahajajo kolagenska vlakna, brez posebne bolečine. Pomembno je, da je temperatura dosežena v globinskih slojih višja od temperature na površini kože (od 40 do 42,5˚C). Pri nastali toploti se pospešuje metabolizem, aktivira se fibroblaste in tvorba novega kolagena. Zaradi tega lahko radiofrekvenčno nego, ki deluje v globini, kombiniramo z ostalimi negami, ki delujejo površinsko.

Kontraindikacije:

Zaradi povišanja temperature se RF ne izvaja na kožah, ki imajo izrazite kapilare in z rozaceo. Vsekakor ne želimo dodatno obremeniti že tako ranljive kože.

Botox in filerji so občutljivi na toploto in se lahko zgodi, da jih RF tok (hitreje) razgradi. Za dvig spodnjega dela obraza in vratu, kjer se praviloma filierji in botox ne uporabljata, se RF lahko izvaja.

Zaradi prehajanja toka preko tkiva so kontraidicirani tudi srčni spodbujevalnik in veliki metalni vsadki.

Možni stranski učinki:

– povečana rdečica, ki hitro izgine

– kovinski okus v ustih

Pogostost izvajanja RF:

Nega se izvaja 1× mesečno. Ker se kolagen tvori počasi, je potreben čas, da se le-ta ustvari. Priporočenih je 3 do 6 neg, učinek traja do enega leta. Kako dolgo bo res učinek držal, je odvisno od vaše kakovosti življenja.

Priporočeno je, da se kakšno uro pred nego spije tekočino (vodo, čaj, kolagenski napitek).

Za podaljšanje efekta RF nege se priporočajo prehranska dopolnila (C vitamin, kolagenski pripravki, Q10, Omega 3 in 6 maščobne kisline).

Odpiralni čas

PON, SRE 7.00-15.00

TOR, ČET 12.00-20.00

PET izmenično

Storitve izven delovnega časa so po dogovoru.