Nasveti za optimalno vlaženje kože

12/11/2022

Vlaženje kože je nujno za njeno lepoto in zdravje, zato se najpogosteje odločamo za nakup vlažilnih proizvodov, ki vsebujejo hialuronsko kislino.

Hialuronska kislina spada med polisaharide in nima nobene veze s kislinami kot so npr. glikolna, salicilna, azelaična, mandelična, laktična… Prav laktična kislina pa je edina med kislinami, ki ima funkcijo vlažilca in izboljšuje funkcijo naravnih vlažilnih faktorjev, ki so prisotni v koži. Ta vrsta AHA kisline izboljša vlažnost kože in zmanjša občutek suhosti.

Poleg vlaženja pa ima laktična kislina tudi lastnost pilinga, ki je značilna za vse AHA kisline. Nežno odstranjuje najvišji sloj epidermisa, kjer se nahajajo odmrle poroženele celice. Pospeši celično obnovo, zato postane koža hitreje bolj gladka, napeta, pomlajena.

Elemis blazinice z laktično kislino so proizvod, ki ga lahko uporabljate vsak dan.

Pri vlažilcih kot je hialuronska kislina, pa je potrebno vedeti, da je za učinkovito vlaženje potrebna vsaj 70% vlažnost okolja. Zakaj?

Hialuronska kislina ima 1000× večjo zmožnost vazave vode, kot je velika sama molekula hialurona. Ker privlači vlago pomeni, da v kolikor je ni v okolici, jo bo vezala iz kože. Če pride do tega, lahko postane koža dehidrirana, suha, občutljiva, rdeča in učinek je ravno nasproten od pričakovanega.

Najmočnejši vlažilni učinek imajo serumi, zato je pomembno, da preko intenzivne nege (seruma) nanesemo še vlažilno kremo, da ne pride do dehidracije.

Krasna kombinacija seruma in kreme je Sothys Hydra linija.

Sothys serum vsebuje kar 3 velikosti hialuronske kisline, ki vlažijo zgornje plasti epidermisa in izvleček jurčka, ki spodbuja sintezo hialuronske kisline. Ko se serum vpije, se nega nadaljuje s kremo za mešano kožo ali s kremo za suho kožo.

Ker je pozimi relativna vlažnost zaradi ogrevanja prostorov majhna, poskrbimo za dovolj visoko vlažnost (minimalno 70%) vsaj v prostorih, kjer spimo in te vlažilce uporabljamo preko noči. Čez dan uporabimo serume in kreme za bolj suho kožo oz. druge vrste serumov, ki so namenjeni za specifično nego kože.

Ostale objave

NOVO! Nekirurški lifting z radiofrekvenco

NOVO! Nekirurški lifting z radiofrekvenco

Radiofrekvenca je postopek pomlajevanja kože, pri katerem se sprosti temperatura 42°C, ki omogaoča krčenje kolagenskih vlaken in s tem povzroči takojšen lifting kože. Namenjena je predvsem za pospešeno izgradnjo kolagena v koži, kar je zelo pomembno. Koža namreč po...

read more
Ali je potreba po visokem zaščitnem faktorju spomladi nujna?

Ali je potreba po visokem zaščitnem faktorju spomladi nujna?

Ja. Ne glede na to, da je izpostavitev UV sevanju nujno potrebno za kemične procese v našem organizmu, je treba biti previden pri sončenju. Melanin se v koži ob izpostavitvi UV žarkov aktivira in zato postanejo naše kože čez čas porjavele. Vendar pa je treba...

read more
AKCIJA DO 20.3.23 – Zimska nega kože v salonu

AKCIJA DO 20.3.23 – Zimska nega kože v salonu

AQUAPEEL INNOFACIAL + VLAŽILNA NEGA 120€ AQUAPEEL  INNOFACIAL + ANTIAGE NEGA 160€ Ne veste, kaj je narobe z vašo kožo, pa vse delate tako kot je treba? Zaradi pomanjkanja vlage v okolju ima koža težave z ohranjanjem idealnih razmer za zaščito in obnovo. Glavne...

read more

Odpiralni čas

PON, SRE 7.00-15.00

TOR, ČET 12.00-20.00

PET izmenično

Storitve izven delovnega časa so po dogovoru.