Nasveti za optimalno vlaženje kože

12/11/2022

Vlaženje kože je nujno za njeno lepoto in zdravje, zato se najpogosteje odločamo za nakup vlažilnih proizvodov, ki vsebujejo hialuronsko kislino.

Hialuronska kislina spada med polisaharide in nima nobene veze s kislinami kot so npr. glikolna, salicilna, azelaična, mandelična, laktična… Prav laktična kislina pa je edina med kislinami, ki ima funkcijo vlažilca in izboljšuje funkcijo naravnih vlažilnih faktorjev, ki so prisotni v koži. Ta vrsta AHA kisline izboljša vlažnost kože in zmanjša občutek suhosti.

Poleg vlaženja pa ima laktična kislina tudi lastnost pilinga, ki je značilna za vse AHA kisline. Nežno odstranjuje najvišji sloj epidermisa, kjer se nahajajo odmrle poroženele celice. Pospeši celično obnovo, zato postane koža hitreje bolj gladka, napeta, pomlajena.

Elemis blazinice z laktično kislino so proizvod, ki ga lahko uporabljate vsak dan.

Pri vlažilcih kot je hialuronska kislina, pa je potrebno vedeti, da je za učinkovito vlaženje potrebna vsaj 70% vlažnost okolja. Zakaj?

Hialuronska kislina ima 1000× večjo zmožnost vazave vode, kot je velika sama molekula hialurona. Ker privlači vlago pomeni, da v kolikor je ni v okolici, jo bo vezala iz kože. Če pride do tega, lahko postane koža dehidrirana, suha, občutljiva, rdeča in učinek je ravno nasproten od pričakovanega.

Najmočnejši vlažilni učinek imajo serumi, zato je pomembno, da preko intenzivne nege (seruma) nanesemo še vlažilno kremo, da ne pride do dehidracije.

Krasna kombinacija seruma in kreme je Sothys Hydra linija.

Sothys serum vsebuje kar 3 velikosti hialuronske kisline, ki vlažijo zgornje plasti epidermisa in izvleček jurčka, ki spodbuja sintezo hialuronske kisline. Ko se serum vpije, se nega nadaljuje s kremo za mešano kožo ali s kremo za suho kožo.

Ker je pozimi relativna vlažnost zaradi ogrevanja prostorov majhna, poskrbimo za dovolj visoko vlažnost (minimalno 70%) vsaj v prostorih, kjer spimo in te vlažilce uporabljamo preko noči. Čez dan uporabimo serume in kreme za bolj suho kožo oz. druge vrste serumov, ki so namenjeni za specifično nego kože.

Ostale objave

NOVO! CAREPUMP PRESOTERAPIJA

NOVO! CAREPUMP PRESOTERAPIJA

CarePump presoterapija je ena najbolj preciznih mehanskih limfnih drenaž na svetu in je vrhunska na področju težav z otekanjem nog tako v estetskih kot v zdravstvenih centrih. Njenih 13 programov se lahko personalizira za prav vsako stranko posebej. Ker je največ...

read more
NOVO! Microneedling

NOVO! Microneedling

Microneedling je znanstveno dokazana metoda za izboljšanje stanja površine kože. Stanja kož, ki se lahko izboljšajo s tem postopkom, so: - mimične in globoke gube - brazgotine po aknah - strije - slabša čvrstost kože - neenakomerna površina kože   Potrebnih je...

read more
NOVO! Nekirurški lifting z radiofrekvenco

NOVO! Nekirurški lifting z radiofrekvenco

Radiofrekvenca je postopek pomlajevanja kože, pri katerem se sprosti temperatura 42°C, ki omogaoča krčenje kolagenskih vlaken in s tem povzroči takojšen lifting kože. Namenjena je predvsem za pospešeno izgradnjo kolagena v koži, kar je zelo pomembno. Koža namreč po...

read more

Odpiralni čas

PON, SRE 7.00-15.00

TOR, ČET 12.00-20.00

PET izmenično

Storitve izven delovnega časa so po dogovoru.